Trucuri pentru a mentine pielea sanatoasa pe timp de toamna

Pielea este oglinda sănătăţii noastre, iar aspectul acesteia este legat de un stil de viaţă echilibrat, care implică atât o alimentaţie ghidată de anumite norme, cât şi un ritual de îngrijire adaptat fiecărui tip de persoană.

Vitaminizarea de toamnă – fructe, legume şi suplimente

Astfel, responsabili pentru o piele frumoasă sunt anumiţi nutrienţi – acizii graşi omega 3, vitaminele din grupul B, vitamina A, vitamina C, antioxidanţii, seleniul, cuprul şi zincul – şi de aceea sunt indicate spre a fi consumate toate alimentele care îi conţin în cantitate mare.

În această toamnă consumă fără griji: ardeii roşii şi gogoşari, spanac şi broccoli, nuci, fructe de pădure de sezon – cătină, porumbe şi măceşe – şi strugurii negri, avocado şi ceaiul verde sunt excepţionale şi trebuie folosite cât mai des, dar să nu uităm de iaurt şi peşte.

De evitat sunt pâinea albă, sarea în cantităţi mari, alcoolul în exces, băuturile energizante, fumatul, alimentele conservate, fezandate, fermentate în exces şi mezelurile care, în timp, pot conferi pielii un aspect tern.

Nici ciocolata nu este tocmai un aliment indicat, deoarece studiile au arătat că ea poate favoriza apariţie acneei. Cu toate acestea, ciocolata neagră, consumată în cantităţi moderate, dar şi tratamentele de înfrumuseţare de tipul împachetărilor cu ciocolată sunt benefice pentru menţinerea unui aspect sănătos al pielii.

Frumuseţea porneşte din interior

“Pentru a evita aspectul de cojire al pielii ar trebui să facem băi scurte cu săpunuri blânde, emoliente. În magazinele de cosmetice şi în farmacii există chiar săpunuri <<fără săpun>> – care sunt surfactanţi ce curăţă pielea şi o emoliaza în acelaşi timp. După baie, trebuie utilizat un lapte de corp care să conţină un agent emolient, keratolitic şi hidratant. Foarte bune sunt produsele cu uree între 3%-15%.”, spune medicul estetician Mihaela Leventer.

Iar, pentru că frumuseţea vine şi din interior, specialiştii recomandă renunţarea la mesele copioase, târzii şi stropite din belşug cu alcool. De altfel şi consumul exagerat de dulciuri, mezeluri sau carne roşie.

Evitarea încăperilor cu aer uscat – umidificatoarele sunt o soluţie în acest sens-, a hainelor sintetice sau aspre care agresează pielea, a activităţii în fum de ţigară, dar şi 7-8 ore de somn sunt alte metode de a vă păstra pielea sănătoasă.

Ritual de îngrijire “homemade”

Ritualurile de îngrijire acasă pot fi la fel de eficiente ca acelea din cabinetele cosmetice. Un gomaj şi o mască pe bază de argilă aplicată o dată pe săptămână pot face minuni atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Desigur, crema hidratantă aleasă în funcţie de tipul de ten nu trebuie să lipsească.

“Zeama de castraveţi este uşor decongestionantă şi astringentă şi este folosită în tratamentele cosmetice tradiţionale de reducere a pungilor de sub ochi. Măştile cu ou, ulei de ricin şi alcool se recomandă pe scalp celor cu intoleranţă la spălarea părului cu şampon. Mierea de albine este un bogat suport energetic şi contribuie la vindecarea mai rapidă a unor ulceraţii cutanate; mai poate fi folosită pe ten pentru curăţare şi masaj. Zaţul de cafea poate fi folosi în locul unui scrab (creme de gomaj) pentru că abrazează fin pielea. Uleiul de măsline poate fi folosit la demachiat sau se poate aplica pe pielea foarte uscată înainte de spălare cu scop emolient. Oţetul cojeşte pielea şi calmează arsura. Sunt şi alte ingrediente din cămară care sunt folositoare în diverse situaţii. Utilizarea lor se face doar de către cei care au o toleranţă cutanată bună”, sunt câteva sfaturi la îndemână oferite de esteticianul Mihaela Leventer.

În ceea ce priveşte tratamentele naturiste pentru piele, specialiştii avertizează: “Nu sunt lipsite de risc pentru că pot produce alergii”. Astfel, în zona noastră geografică, cele mai multe alergii de contact apar de la propolis, aloe vera şi extract de castane. De aceea, “produsele naturiste se adresează celor care nu au probleme speciale de piele şi care cred că leacurile de tip «farmacia bunicii» sunt de preferat”, concluzionează esteticianul.

sursa: http://www.one.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s