Zatul de cafea

Cafeaua este una dintre cele mai iubite si apreciate bauturi din lume, ajutand milioane de oameni somnorosi sa se trezeasca si sa inceapa o noua zi in forta. Ceea ce ne face sa o iubim si mai mult, este faptul ca si zatul de cafea are multiple intrebuintari.

Exfoliant pentru piele

Zatul de cafea poate fi aplicat simplu sau amestecat cu ulei de masline, pe intreg corpul. Se mentine 10-15 minute, dupa care se indeparteaza. Acesta inlatura celulele moarte, rezultatul fiind o piele catifelata si stralucitoare. De asemenea, combate cu succes si celulita.  Eu imi fac saptamanal un gomaj cu zat de cafea si pot sa va asigur de rezultate.

Reda stralucirea parului

Zatul de cafea poate fi folosit si pentru a da stralucire podoabei capilare. Se aplica pe par, se lasa cateva minute, dupa care se clateste.

Masca pentru fata

Zatul de cafea amestecat cu un albus de ou batut spuma, se aplica pe ten, timp de 1o minute. Aceasta masca curata porii si reda prospetimea tenului.

Un anticearcan eficient

Se amesteca o lingură de zat de cafea cu o lingura de branza alba (sau iaurt) si cateva picaturi de suc de lamaie. Compozitia se pune la frigider 0 ora sau doua, dupa care se aplica sub forma de masca pe conturul ochilor. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute. La final, privirea va fi decongestionata şi ochii vor parea mai odihniti.

Indeparteaza mirosurile neplacute

Zatul de cafea este un dezodorizant natural foarte bun. Mirosul de usturoi sau de ceapa, care ramane uneori pe mainile noastre dupa ce am gatit, dispare cu ajutorului zatului de cafea. Este suficient sa ne frecam mainile cu zat, dupa care clatim.

Tu ce alte intrebuintari ale zatului de cafea stii?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s