Beneficiile consumului de pepene rosu

PEPENELE_ROSU_63124Dulce, aromat si foarte hidratant, pepenele rosu este un fruct de sezon extrem de benefic pentru sanatatea persoanelor de toate varstele. Acesta contine 92% apa si o serie de substante nutritive, importante pentru organism.

Pepenele rosu nu contine grasimi, are foarte putine calorii si un nivel crescut de antioxidanti, care protejeaza vasele de sange si impiedica ingrosarea peretilor arteriali. Este o sursa excelenta de vitamina A, care ajuta la sanatatea ochilor, vitamine din complexul B, responsabile de producerea de energie a organismului si vitamina C, care intareste imunitatea. Pepenele rosu are cea mai mare concentratie de licopen, un puternic antioxidant, care lupta impotriva multor tipuri de cancer, indeosebi a cancerului de prostata sau de san. De asemenea, pepenele rosu contine citrulina, care se gaseste indeosebi in coaja, aminoacid care are rolul de a relaxa si a dilata vasele de sange, reducandu-se in acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii aparute in corp. Pepenele contine si numeroase minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, care ne protejeaza corpul de diverse afectiuni.

Continutul crescut de potasiu din pepenele rosu este extrem de important in prevenirea formarii pietrelor la rinichi si dizolvarea acestora prin reducerea concentratiei de acid uric din sange, iar apa, in concetratie de peste 92% are proprietati diuretice, facand din acest fruct un ajutor in procesul de detoxifiere si slabire. Este recunoscut pentru puterea sa de a ajuta la mentinerea sub control a tensiunii arteriale, stimuleaza puterea de memorare si concentrare, trateaza disfunctiile erectile si impotenta, imbunatateste activitatea muschilor si grabeste eliminarea toxinelor.

Si cum in acesta perioada se gaseste peste tot in piete, este bine sa consumam cat mai des acest fruct “minune”, caci nimic nu poate oferi mai multa satisfactie intr-o zi caniculara de vara decat o felie suculenta si racoritoare de pepene rosu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s