Varza calita

IMG_0893Pentru ca suntem in post si alimentatia noastra este mai saraca in proteine de origine animala, va propun o reteta de varza calita, care este foarte gustoasa si sanatoasa, numai buna pentru aceasta perioada. Varza este o leguma bogata in vitamine, minerale si antioxidanti care previn aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare prin neutralizarea radicalilor liberi. Este foarte buna pentru detoxifierea organismului si datorita continutului ridicat de fibre ajuta in procesul de slabire. Poate fi consumata atat in stare cruda, in salate, cat si gatita, fara sa isi piarda calitatile nutritive.

Ingrediente:

1 varza

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa mica

sare si piper dupa gust

marar proaspat

Mod de preparare:

Se indeparteaza primul strat de frunze de pe varza si apoi se taie julien, cat mai subtire. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa tocata marunt, se asteapta 1-2 minute pana devine aurie, apoi se adauga varza taiata fasii si se lasa la foc mediu. Nu va incapea toata deodata, insa o putem adauga treptat dupa ce se inmoaie si isi pierde din volum. Trebuie tinuta pe foc in jur de 15-20 de minute, timp in care se amesteca constant cu o lingura de lemn. O putem condimenta in momentul in care este moale, cu sare si piper dupa gust. La final, pentru un plus de aroma, se adauga si marar proaspat taiat marunt. Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s