Cele mai sanatoase condimente

2fc5918a644920fc89fa120d14cdba1eCondimentele sunt folosite pentru a da gust mancarurilor si sunt foarte sanatoase pentru organism, avand numeroase beneficii. Contin o serie de antioxidanti, au proprietati antibacteriene si antivirale si dau o savoare deosebita tuturor preparatelor.

Scortisoara

Scortisoara contine antioxidanti si minerale importante, regleaza circulatia si tensiunea arteriala, ajuta la scaderea colesterolului, stabilizeaza nivelul de zahar din sange si imbunatateste memoria. Aceasta poate fi adaugata in cerealele cu lapte, iaurt, diverse bauturi sau prajituri.

Boiaua iute

Boiaua iute contine capsaicina, substanta care stimuleaza metabolismul si ajuta organismul sa arda mai multe calorii. Este o buna sursa de betacaroten, flavonoide si vitamina C, are puternice proprietati antibacteriene si este eficienta in tratarea tensiunii arteriale. Boiaua iute poate fi adaugata intr-o multitudine de preparate, dar este bine de stiut ca trebuie evitata de catre persoanele cu afectiuni digestive.

Cuisoarele

Pe langa faptul ca au o aroma foarte placuta, cuisoarele sunt pline de antioxidanti benefici pentru organism. Sunt calmante naturale pentru durerile de dinti, sunt o buna solutie pentru tratarea si combatarea respiratiei urat mirositoare, sunt eficiente pentru a trata indigestia, parazitii intestinali, greata si varsaturile. Cuisoarele sunt foarte bune in salate, paste si dau o aroma cu totul speciala preparatelor cu carne.

Piperul

Piperul este un condiment foarte utilizat inca din cele mai vechi timpuri, are efect antidepresiv si de stimulare a functiilor cognitive, inhiba dezvoltarea adipocitelor, contribuind la controlul greutatii corporale, creste absorbtia intestinala si efectele anumitor medicamente si nu in ultimul rand, stimuleaza imunitatea datorita polizaharidelor pe care le contine. Piperul este foarte versatil si poate fi adaugat in aproape orice mancare.

Usturoiul

Usturoiul contine vitamina A, B1, B2, C si minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Usturoiul este o planta cu multiple calitati terapeutice, avand efect antibacterian, diuretic, antiinflamator si expectorant. Are un rol deosebit in buna functionare a sistemului cardiovascular, poseda un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei si ofera protectie fata de agentii cancerigeni. Usturoiul se poate consuma in salate, ciorbe sau sub forma de mujdei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s